Blender to sprzęt, który znajduje się w wielu kuchniach. Spora część z nas już nie wyobraża sobie bez niego życia, gdyż bywa pomocny w wielu codziennych sytuacjach. Dzięki niemu szybko przygotujemy pożywny koktajl, zupę krem czy też smaczny deser, którym zaskoczymy naszych gości. Czym zatem powinien się charakteryzować ten rodzaj sprzętu? Na jakie funkcje powinniśmy zwrócić uwagę podczas jego zakupu?
Blendery możemy spotkać w dwóch wersjach: ręcznej oraz stojącej, inaczej nazywanej kielichową. Bez trudu oba te rodzaje znajdziemy na stronie https://sklep.ronic.pl/13-blendery. To, czym się różnią to przede wszystkim umiejscowienie silnika. Wybór odpowiedniego modelu powinniśmy dopasować do naszych indywidualnych preferencji oraz potrzeb.
Każdy z tych rodzajów posiada konkretne funkcje, którym warto się przyjrzeć. W wersji kielichowej z pewnością ważna jest regulacja prędkości, możliwość ubijania lub też kruszenia lodu. Pierwsza możliwość jest przydatna szczególnie wtedy, kiedy potrzebujemy przygotować posiłek w krótkim czasie. Z kolei dodatkowe funkcje takie jak ubijanie oraz rozdrabnianie lodu pozwolą nam wyczarować jeszcze więcej smakowitych dań, deserów oraz napojów. W przypadku blendera ręcznego dobrze jest zwrócić uwagę na to, czy posiada on wymienne końcówki, które mogą okazać się niezwykle pomocne w kuchni. Nowoczesne sprzęty oferują całą gamę możliwości, takich jak: mieszanie, rozdrabnianie, szatkowanie, ucieranie, tarcie, a nawet wyrabianie ciasta.